Mindful med Skogsbad

Ta fram din inneboende förmåga till mindfulness och balans på Krabbelidernas kraftplats.  Ett jordande bad i platsens stärkande energier.

Mindfulness

Under en avslappnande konsultation lär du dig att att vara närvarande i nuet och djupandas in livskraften, eller det som kallas för "ki" i österländsk tradition. Du andas ut oro och stress och kommer i djupare kontakt med kroppen. Du kan sortera i tankar som tynger och skapar oro. Sessionen tar 1h och leder till ökat välbefinnande.  I healingstudion eller på Krabbelidernas kraftplats.

Bara vara

 Skogen har läkt människan sedan urminnes tiden, men i Japan utvecklades det moderna konceptet med "skogsbad". Här är skogsbaden en del av en uttalad nationell plan sedan 1980-talet, som ett led i att minska psykisk ohälsa för människor som arbetar i städer. Planen kallas för Shinrin yoku, vilket betyder att bara vara med träden, utan krav på aktivitet. Trädens läkande effekt för kropp och själ är både vetenskapligt bevisad och omvittnad.  Vill du lära dig mer om skogsbadens läkande effekter, läs denna artikel.  Prova själv på din favoritplats i skogen, boka en mindfulnesskonsultation i skogen med Angela.

Mindfulness hjälper dig att:
 • Bli medveten om dina tankar
 • Göra eller tänka på en sak i taget
 • Skilja på tankar och på händelser
 • Uppmärksamma din kropps reaktioner
 • Tänka klart innan du agerar

 

Skogsbad på kraftplatsen

"Allt som har fått ett namn existerar, bara du tror på det"
Baskiskt talesätt


Är jordlinjer bara myt eller finns det något korn av sanning? Det bästa sättet att få veta är att ta reda på det själv. Utforska strålarna från jordlinjer på en plats nära dig, där energin känns extra kraftfull. Om du inte känner till någon sådan plats är Krabbelidernas kraftplats ett utmärkt ställe att prova på, på egen hand eller med Angela som guide. Det är väldigt lätt att hitta dit på egen hand numera eftersom Göteborgs Stad placerat ett frisbeegolfmål nästan mitt i centrum av zonen: 13 – Google Maps. Så här gäller det att samsas med andra friluftsaktiviteter och man får se upp så att det inte viner förbi en frisbee. Vardagar mitt på dagen eller helg på förmiddagarna burkar det dock vara helt tyst och tomt :-)

Jordens påverkan på vår återhämtning sker helt automatiskt. Överlämna dig till platsen och låt jorden och träden ta hand om dig (mer om träd nedan). Att känna energin från en naturande så som en deva är däremot inte något som sker på beställning. Men den som har ett öppet hjärta, är en magnet för mirakler...

Jordlinjer och devor i nordisk folktro

Naturen fungerar läkande på människan. Men vissa platser har en tydligare inverkan än andra. Varför är det så? I den nordiska folktron finns det naturväsen och jordlinjer (eng: ley lines) som utgör en positiv energikälla och väg till en djupare andlig förståelse av vår värld bortom det materiella. I Reikins hemland, Japan, finns en stark tro på naturen som besjälad i den inhemska folkreligionen Shintoism. Samma föreställning finns även i shamanismen. 

Jordlinjer enligt folktron i väst är kraftlinjer som bildar ett rutnät över jorden:
 • Kraften/energin/strålningen kan inte mätas med vanliga laboratorieinstrument.
 • Många personer kan förnimma dem och handburna instrument (slagruta) ger utslag för dem.
 • Fenomenet har länge varit känt av våra förfäder och kunskapen har används för att placera bostäder och kyrkor på ett bra sätt i förhållande till jordstrålningen.
 • Jordstrålningen från Krabbeliderna innebär att människor upplevt att återhämtningen sker snabbare i centrum av zonen, än utanför.

  Devor sägs vara lysande väsen som arbetar i naturen och ser till att naturens blåkopior följs så att livet och tillväxten fortsätter.

 • Ordet deva kommer från sanskrit och betyder strålande ljus. De anpassar sig efter miljön och tar olika gestalter.
 • Enligt Cassandra Eason (Stora Boken om Naturväsen) finns en skapelseberättelse om devorna som första gången berättades i Sverige på 1800-talet, då inspirerad av kristen skapelseberättelse i kombination med Teosofi.
 • Devorna ansågs var en del av Guds plan för att vaka över naturen. När Gud såg hur devorna kämpade och slet för att osjälviskt skapa balans och få naturen att frodas, gav Gud dem ännu större krafter över himlen, vattnet och jorden. De fick ansvaret att återskapa skapelsen och kunde också ta kontroll över andra natur/elementandar när det behövdes.
 • De ger en hjälpande hand där det behövs, till exempel djuren att föda sina förstfödda och fåglarna att bygga sina reden. Planterar frön som fallit avsides och ingjuter healingegenskaper i örter.  De får skogen att växa och bergen att omärkligt röra sig under årtusendens gång.
 • Devorna förnims som en energivåg, som om du vore inkopplad på en kraftfull laddning. Det kan även kännas som värme som strålar upp och ner för din ryggrad eller som att hela du tillfälligtvis är en strålande ljuspelare.
 • I takt med att vi förstör jordens naturliga ekosystem så visar sig devorna för fler människor, som ett sätt att varna oss och vägleda oss tillbaka till ett liv i harmoni med naturen.

Bokning

MOTTAGNING | Välkommen till GBG Reiki i hjärtat av Hisingen, Krabbeliderna. En plats för inre balans och yttre kraft. Studion är belägen i bottenvåningen av huset, med egen ingång. 

 • Angela har lång erfarenhet av att möta människor med både enklare bekymmer och svårare problematik. 
 •   Hon ger en trygg och professionell konsultation utifrån sin bakgrund som både beteendevetare och reikiterapeut. Hennes träffsäkra blick för människors mående och vägskäl har gjort henne till en uppskattad rådgivare och lärare.
 • Alla samtal och behandlingar sker under sekretess.
 • Konsultation kan även ges på distans via Google Meets, Skype, Zoom, Teams eller telefon. Alla samtal sker under sekretess.

Priser

 • Konsultation
 • Mindfulness
 • Skogsbad 
1h, 790 SEK . Använd ditt friskvårdbidrag.