Det är din tid att LEVA NU, i pandemitider

När det är som mörkast, då är också förändringspotentialen som störst. Det är något jag har fått erfara på ett rent personligt plan. Samma sak är det med en kris som drabbar hela samhället. Eller till och med hela världen. Är det någon gång vi har chans att verkligen ställa om till ett liv som är mer hållbart, mer lustfyllt och livsbejakande – ja då är det när det ser som mörkast ut. Denna pandemi säger till oss; vad vill du med ditt liv? Mitt i tragiken, för alla som blivit svårt sjuka eller förlorat någon, så börjar många samtidigt att leva mer. Det som redan skavde tidigare, innan Corona, skaver antagligen mer nu och sätter fingret på att livet är till för att levas. Nu, inte sen. Om morgondagen vet vi inget. Har du funderat på att börja studera – gör det nu. Vill du egentligen arbeta mindre för att kunna leva mer – planera för det nu. Vill du starta eget – dyk ner i digitaliseringstrenderna och plöj din egen väg, och gör det nu. Känns livet ändå ganska okej så kan det vara läge att finstämma det trappsteg som du befinner dig på. Leva lite mer ärligt och avslappnat, med sinnesro. 

"Vårt sätt att leva tillsammans kommer att ändras" är titeln på en antologi där jag medverkade för 10 år sedan under min tid som skribent i den gröna tankesmedjan Cogito. Titeln har blivit en fras som jag upprepat för mig själv nu i pendamin. Vi kommer att under långt tid framöver att ändra mycket av social interaktion och rörlighet. Många hoppas nu därför att pandemin blir en bräcka mot både ett uthålligare och hållbarare samhälle. Är du en av dem, som är redo för mindre fossilberoende och mer genomtänkta konsumtionsval? Så här i backspegeln kan jag konstatera att många av de livsstilsval jag gjort har varit en förberedelse inför den situation vi har nu med distansarbete och färre res- och shoppingmöjligheter. De saker jag är mest tacksam för i livet - mitt hem, min familj och min sinnesro, har pandemin inte ruckat. Tack vare min egen resiliense kan jag bidra till att hjälpa andra som inte har inte lika stabil situation. Även det är jag tacksam för. Kanske är du i en situation, precis som jag en gång var, där stressen blivit ett normaltillstånd? Där det känns konstigt om du för en gång skull INTE är pressad från olika håll och ständigt förhandlar med sig själv om hur mycket som ska tryckas in i almanackan? Denna pandemitid är DIN tid. Vad väntar du på? Tillsammans kommer vi att skapa något bättre - hållbarhet både för samhällen, organisationer och människor. 


------------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.