Attraktionslagen - om att attrahera "fel" energi

Är du nyfiken på attraktionslagen? När den funkar och varför? I korthet handlar det om att "lika attraherar lika" och för att få det du vill ha måste din energi överensstämma med energin hos de personer/situationer du vill attrahera.

Attraktionslagen är bara en av flera sprituella lagar i universum, du måste till exempel även agera utifrån din intention. Få personer har fullständig kontroll över tillvarons alla aspekter. De flesta av oss befinner sig i ett liv med både gott och ont, bra och dåligt. Och det är helt okej att inte vara prefekt! Det kallas att vara människa... Om vi kan släppa tron att vi själva och våra liv måste bli perfekta så har vi en bra grund att stå på för att faktiskt skapa förbättringar. 

När jag möter personer som kämpar med att öka sin energi så tittar jag på om de av misstag attraherar situationer/människor som de inte vill ha i sina liv. Om du omedvetet drar till dig negativa personer eller situationer kommer det att stjäla din energi från att uppnå det du faktiskt vill ha. Ett vanligt misstag är att tro att det räcker att ”be” universum om det man vill, utan att ta hänsyn till alla andra föreställningar som kan motverka det du vill. Om du till exempel ber om "ett lugnare tempo i mitt liv”, men samtidigt går omkring med föreställningen ”bäst att inte tacka nej till att följa med på x, jag kanske missar något”, så är din energi inställd på rädslan att missa något. Föreställningar som återkommer (och inte bara är förflugna tankar) väger ofta tyngre energimässigt än alla våra goda föresatser. Rädslan för att missa något gör att du fullt ut inte vågar ta det lugnare, utan tvärt om drar till dig situationer som kräver ett fortsatt högt tempo.

Rädslor kan vara mer eller mindre omedvetna. Om du verkligen vill uppnå något, så måste varenda cell i din kropp vara överens med dig om att du faktiskt vill. En bra jämförelse är hur djur reagerar på människors rädslor och motstridiga signaler. Jag hade en gång en unghäst (en väldigt bra läromästare för mig, även om det var jag som skulle ”lära upp honom”). Han var expert på att utnyttja min rädsla. Om jag inte till hundra procent trodde på det jag bad honom om, utan någon liten ynka procent istället oroade sig för att det inte skulle fungera, så kände han det direkt. Och då utnyttjade han den ynka procenten till max och passade på att busa istället. Det var väldigt lärorikt att förstå att även om jag kunde tro att ”nu är jag 100 procent bestämd” så visade hästen alltid mig om det var sant eller inte. På liknande sätt är det med energin i universum och attraktionslagen. Du kan ha tur och ha en välvillighetstolkande häst som gör vad den tror att du vill, även om du ger motstridiga signaler. Men i vissa frågor rider du istället på en busig snararare än bussig häst. Det kommer då att visa sig om du ger mixade signaler. Har du svårt att få vad du vill ha? Det kan bero på rädslor, men också på att du inte vill ha det till 100 procent. Vet du vad du verkligen vill? 

------------------------------
© Angelas GBG Reiki. Citera gärna genom att länka till källan.
Nödvändig disclaimer:
Spirituell terminologi är metaforisk och symbolisk till sin natur. För eventuella missuppfattningar eller felaktigheter ansvaras ej. Gör aldrig någonting mot din vilja. Är du sjuk konsultera en läkare.